7 gânduri intime trădate de cea mai sinceră parte a corpului tău

hky29579

Salut.

Horia sunt și azi revin cu partea a doua a articolului despre cea mai sinceră parte a corpului tău.

Pentru că am întârziat un pic cu materialului promis, mă revanșez printr-un material un pic mai lung, dar în care îmi țin, cu vârf și îndesat, promisiunea făcută data trecută.

Dacă nu ai parcurs încă prima parte a acestui articol, lasă tot ce faci si dă click aici .

Pune-ți o cafea bună, sau orice licoare te relaxează pe tine.

(deși sper că nu ești fan MISA sau guru Bivolaru)

Și .. hai să vedem ce mesaje concrete poți afla din conversația pe care o poartă picioarele celor din jurul tău, cu tine.

Gesturile și semnalele pe care le transmitem cu picioarele sunt, în cea mai mare parte, necontrolate și de aceea sunt o sursă foarte bună de adevăr în ceea ce privește emoțiile și gândurile oamenilor.

Picioarele unei persoane pot să dezvăluie dacă o persoană este deschisă și confortabilă în prezența ta, sau dacă este defensivă și nesigură.

Picioarele pot să afișeze o atitudine dominantă sau să indice o direcție în care persoana vrea să meargă.

Acum, oricât de bună ți s-ar părea vestea că oamenii nu știu ce fac cu picioarele lor, nu te grăbi să tragi concluzii pripite.

Dacă data trecută am discutat despre motivul pentru care este bine și recomandat să fii atent la picioarele celor din jurul tău, în orice tip de interacțiune..

.. azi vorbim despre câteva poziții concrete care transmit mesaje destul de clare.

Și pe care, până acum, nu le-ai interceptat.

Spun doar „câteva” poziții, pentru că oricât de greu ți s-ar părea, pozițiile în care pot fi „așezate” picioarele unei persoane nu sunt puține.

(dar, în funcție de context, asta nu este o veste rea ci .. dimpotrivă, corect? 😀 )

Picioarele sau membrele noastre inferioare, dacă vrei să fii mai academic, nu sunt doar principala noastră sursă de locomoție.

(bine, uneori vin și mâinile în ajutor, ca mijloc de locomoție, pentru un 4×4 eficient, dar asta nu e valabil decât, când urcăm .. “în pantă”, să zicem)

Picioarele sunt, în același timp și mijlocul prin care corpul nostru reacționează la stimulii de gen „luptă-fugi-îngheață”, pe care creierul îi trimite prima dată picioarelor, înainte ca tu să ai timp să analizezi situația, logic și conștient.

(a fost un ajutor de nădejde în era în care mamuții nu erau animalele noastre de casă cele mai prietenoase, dacă înțelegi ce vreau să spun)

Sistemul limbic, activat permanent la orice om, are rolul de a reacționa instantaneu la orice informație pe care o primește din mediul înconjurător.

Iar un astfel de răspuns limbic, precede orice gând logic.

(așa cum am învățat din exemplul zgomotului puternic în miez de noapte, din articolul anterior)

Buooon.

Avantajul cu care ne-a înzestrat procesul evoluției este că, înainte să avem timp să concepem orice plan logic și rațional, pentru a ieși din situația dificilă și periculoasă pe care o traversăm în orice moment..

.. sistemul nostru limbic s-a asigurat deja că picioarele sunt blocate pe loc.

Sau aleargă cu 100 m pe secundă, ori lovesc în jur ținând la distanță orice obiect se apropie de noi prea rapid.

Iar mintea ta află de ce corpul tău fuge sau se apăra, abia după ce începi să alergi sau să lovești.

(ai încercat vreodată să săruți o femeie care nu se așteaptă?

Ia încearcă și vezi ce se întâmplă 😉 )

Dar cum ar fi, pe acelasi principiu al reacțiilor sincere ale picioarelor, să ne dăm seama ce gândește, simte sau crede despre noi, persoana care ne zâmbește așa senin și suav când stăm de vorbă?

Despre asta e articolul de azi.

Câteva mesaje ascunse în gesturile și pozițiile picioarelor noastre și ale celor cu care intrăm în contact.

Uite doar câteva din lucrurile pe care le poți afla „citind” picioarele oamenilor:

1. Indicarea direcției unde ne dorim să mergem

indicarea directieiMai ții minte ce spuneam că picioarele indică direcția unde mintea vrea să meargă, din articolul trecut?

Ei bine, același lucru este valabil și în situația picioarelor încrucișate.

În cazul picioarelor încrucișate atunci când suntem așezați, vârful sau genunchiul piciorului de deasupra va indica fie direcția unei persoane care ni se pare interesantă, fie direcția unde ne-am dori să mergem.

Direcția indicată de picioarele noastre, arată la ce se gândește/ se concentrează mintea noastră.

Încă de data trecută ai aflat că, dacă te vei surprinde având unul sau ambele picioare îndreptate înspre o persoană, de sex opus sau de același sex, că nu judecăm, (patruped să nu fie 😉 ) o să știi că este felul prin care sistemul limbic îți “€œtrădează” sentimentul de atracție către acea persoană, sau pur simplu dorința de a interacționa cu ea, în orice fel.

Este la fel de valabil și atunci când stai așezat cu unul din genunchi peste celălalt.

Câteva studii și experimente făcute în SUA, de oameni mai deștepți decât mine (părerea lor, cel puțin), au demonstrat un lucru interesant:

Şi anume că, în timpul unei proces, dacă unul dintre cei care iau cuvântul nu este agreat sau plăcut de către jurați, aceștia își vor îndrepta picioarele în direcția celei mai apropiate ieșiri din încăpere. (Dimitrius and Mazzarella, 2002, 193)

Pentru a înțelege și mai bine conceptul indicării direcției cu piciorul, imaginează-ți că ești într-o cafenea, citind un roman bun.

(sau cel mai recent număr din WOW BIZ / TOP Manele 5000, în funcție de IQ și preferințele în materie de educație nonformală)

Și, să zicem, faci un efort și te dezlipești, cu greu, de textul pe care-l citești, pentru a mai comanda o cafea.

(sau coniac cu vodkă și rom, dacă ești genul matinal)

Lăsându-ți cartea pe masă, pentru a te ridica să dai comanda, dai peste un prieten (sau coleg drojdier) înainte să ai ocazia de a te pune înapoi la masă.

Iar el începe să-ți spună despre ce probleme are el pe acasă și la muncă.

Şi, deși prieteni, pe tine chiar nu te interesează ce a mâncat pisica lui azi dimineață.

Ce vrei tu de fapt, este să te întorci la lectura ta prețioasă.

(să afli ce găină a mai dresat Iulia Albu, sau care-i cea mai nouă melodie râgâită a lu’ Salam)

Dacă ai putea să pui pe pauză întreaga scenă și să o privești un pic de la distanță, ai observa cu destulă ușurință, că picioarele tale sunt îndreptate în cu totul altă direcție decât cea a prietenului tău.

Cum ar fi fost cazul dacă tu erai sincer interesat și angrenat de discuția cu el.

În schimb, unul sau ambele picioare ale tale (dacă ai 3, nu vreau detalii) sunt îndreptate către masă unde te așteaptă romanul.

Ți-am dat exemplul de mai sus, din 3 motive.

În primul rând, a fost amuzant pentru mine și am râs în timp ce scriam. 😀

În al doilea rând, am vrut să fac legătura cu următorul aspect:

Atunci când ne dorim sau trebuie să părăsim o convorbire, indicarea cu piciorul către ieșire, este un lucru foarte comun și des întâlnit, însă nu e și singura variantă posibilă.

În urma primei părți a acestui articol, am primit foarte multe mesaje de la oameni care fix asta au înțeles și de asta am decis să mai dezbat încă o dată acest concept.

Așa cum am zis mai sus, ne vom îndrepta unul din picioare în direcția în care ne dorim cu adevărat să mergem, fie că este vorba de o ieșire dintr-o încăpere, sau orice altceva.

Asta poate să însemne că îndreptarea cu vârful piciorului către măsuța de cafea, unde ne așteaptă WOW BIZ-ul, înseamnă că ne dorim foarte mult să ne reluăm lectura.

Sau poate să fie vorba de o persoană de care suntem atrași.

Sau pe care o găsim ca fiind foarte interesantă, motiv pentru care direcția în care e îndreptat piciorul nostru este locul în care se află această persoană.

Și posibilitățile și variantele sunt nenumărate, toate la fel de posibile, însă cred că ai înțeles ideea.

Sper.

În al treilea rând, nu ar trebui niciodată să tragi concluzii în privința motivelor pentru care o persoană are piciorul îndreptat într-o anumită direcție, arătând, în acest fel, că dorește să părăsească conversația sau interacțiunea.

Dacă observi, la un moment dat, că picioarele persoanei cu care vorbești, sunt îndreptate către altcineva sau în altă parte, decât înspre tine, interlocutorul inteligent..

.. nu presupune automat că tu ești cel care o plictisește, ori că o faci să se simtă inconfortabil.

Sau că persoana nu te place.

(deși, dacă ești fan WOW BIZ, nu m-ar mira)

În schimb, ia în calcul și varianta că respectivul, sau respectiva, e posibil să fi întârziat la o întâlnire, sau are ceva urgent și important de rezolvat, sau de discutat cu cineva.

Sau .. pur și simplu vrea să se întoarcă la lectura lui.

De fapt, există inclusiv posibilitatea ca persoana să nu dorească să părăsească sau să întrerupă conversația cu tine.

Dacă, de exemplu, în timp ce vorbești cu cineva, persoana are un picior îndreptat către o bancă din apropiere, e posibil să aibă o durere de picior și faptul că indică, involuntar, către acea bancă, înseamnă că ar dori să continuă conversația, cu frumosul de tine, din pozita șezând.

Pe bancă.

Uneori, vom observa oameni care sunt așezați pe scaun, cu spatele drept, în timp ce vorbesc cu cineva, iar poziția picioarelor lor este exact cea în care ar fi dacă s-ar ridica să plece în secunda aia.

Ce-ți spune ție asta?

Păi, dacă te bazezi strict pe ce transmit picioarele, e clar că persoana e mai mult decât pregătită să încheie orice fel de discuție și să părăsească zona cât mai rapid.

Însă pentru că e politicoasă, nevoită să te asculte pentru că ești manager sau șef (.. sau e căsătorit cu tine), o să afișeze o față de interesat ca și cum îți soarbe fiecare cuvânt.

Acum știi că nu e așa.

2.  Încrucișarea picioarelor în semn de încredere

pic incrucisateÎntr-o altă variantă și într-un cu totul alt context, oamenii își vor încrucișa picioarele în timp ce stau în picioare și dacă se simt extraordinar de confortabil în prezența celui cu care discută în momentul ăla.

Dacă ambii participanți la discuție au picioarele încrucișate, atunci nu numai că se simt confortabil unul în prezența celuilalt, însă se și oglindesc unul pe celălalt.

Ceea ce este un lucru cât se poate de bun – e un semn că sunt în raport, despre care am vorbit în articolul de aici.

Dintr-un punct de vedere primitiv, al evoluției și supraviețuirii speciei umane, faptul că îți permiți să îți încrucișezi picioarele te face vulnerabil, întrucât poziția asumată nu este una care să ofere echilibru, pe lângă faptul că ocupă foarte puțin spațiu.

Cu alte cuvinte, (pentru cititorii de Cancan și Wow Bizz), tu în mod inconștient, arăți că ai încredere că cealaltă persoană nu te va ataca, profitând de vulnerabilitatea poziției tale.

Gândește-te în felul următor:

Din punct de vedere ale supraviețuirii, ai sta vreodată în picioare, cu picioarele încrucișate, dacă ai știi că în secundele următoare urmează să fii atacat de un mamut sau să iei parte la o confruntare fizică cu colegii tăi de peșteră?

Nu?

Mă gândeam eu.

E bine să reții că una din motivațiile acestui gest de încrucișare a picioarelor, când stăm în picioare, este relaxarea și încrederea în persoana cu care discutăm în momentul în care facem acest gest.

Este chiar un semnal foarte clar și destul de sigur că oamenii se simt bine în prezența noastră, atunci când adoptă această poziție, pentru că, practic, se pun singuri într-o poziție vulnerabilă și lipsită de echilibru.

Te provoc să încerci să stai așa 15 secunde să vezi ce stare de spirit te încearcă.

Nu vei reuși să menții poziția asta foarte mult, dacă nu ai o motivație inconștientă.

Sistemul nostru limbic, de care ți-am povestit în prima parte a acestui material, nu îți va da voie să adopți poziția asta, decât dacă ești cu adevărat relaxat și ai încredere în persoanele din jurul tău.

Încă un lucru interesant la care să fii atent:

Dacă, în timp ce porți o conversație cu cineva, acea persoană își modifică brusc poziția dintr-una a picioarelor încrucișate, într-o poziție cu picioarele paralele, ei bine, poți să fii sigur că asta se întâmplă ca rezultat a ceva ce ai făcut sau zis tu, care l-a făcut pe cel din fața ta să-și schimbe total starea emoțională față de tine.

Rămâne să-ti dai seama singurel ce ai zis sau ce ai făcut tu, ce s-a întâmplat în mintea lui de și-a schimbat poziția dintr-una nesigură și vulnerabilă, într-una stabilă și echilibrată, poate chiar agresivă.

3.   De ce încrucișarea picioarelor este un semnal de flirt?

Adică .. te-ai aștepta că atunci când cineva te place să fie exact invers, nu? 😀

Ei, bine, se poate ajunge și acolo direct, sărind câteva etape, dar dacă trăiești într-o lume în care lucrurile se întâmplă progresiv, ca mine și ca restul lumii, cel mai probabil vei sesiza că ești plăcut sau simpatizat, înainte ca cineva să-și desfacă piciorușele pentru tine.

(sau tu tragi concluzia că ești simpatizat, doar dacă ți „se deschid” porțile paradisului?)

Femeile vor adopta, cel mai des, poziția picioarelor încrucișate, în prezența bărbaților care le fac să se simtă protejate și ocrotite.

Ceea ce înseamnă că ele, dragele, își permit, pentru câteva secunde să lase garda jos și să se relaxeze.

Și nu vor face asta în prezența oricărui băiețel care flirtează cu ele, pentru că nu orice băiețel le face să se simtă sigure, ocrotite și protejate.

Logic, nu?

Așa cum am spus mai sus, motivul pentru care poate să fie un semn bun că o femeie adoptă poziția asta, este că este o una extrem de instabilă și vulnerabilă.

Ca să adopte poziția asta, doamnele trebuie fie să aibă o foarte mare încredere, la nivel subconștient, în persoana cu care discută, fie sunt atrase și simpatizează pe cel din fața lor, ceea ce nu le dă voie să ia în calcul faptul că e posibil să fie atacate, în vreun fel.

Așa că se relaxează și își dau voie să fie vulnerabile, pentru câteva secunde.

(și da! e cam printre singurele situații când este un semn bun când o femeie “își închide” picioarele în fața unui bărbat)

4.   Vârfurile picioarelor se privesc reciprocvf inauntru

Și când zic asta mă refer la modul cel mai propriu.

Este poziția în care, stând în picioare, cu umerii relaxați și afișând o atitudine relaxată și încrezătoare, vârfurile picioarelor tale sunt ușor împinse înăuntru, unul spre celălalt.

Este felul în care picioarele încearcă să se închidă, să se protejeze, pentru că atitudinea ta deschisă și degajată, este doar de fațadă.

De fapt, în ciuda zâmbetului larg și a spatelui drept și rigid, persoana care este observată într-o astfel de poziție se simte nesigură și traversează o stare de anxietate.

În funcție de context, e treaba ta să descoperi motivele din spatele acestor gesturi ale picioarelor, ținând cont că starea emoțională a oricărei persoane se poate modifica foarte rapid, în funcție de cum te percepe sau cum se percepe pe sine, în respectiva discuție.

5.  Încrucișarea picioarelor, în pozitie șezând

ljbh mÎn primul rând, e bine de știut că există 2 tipuri de încrucișări ale picioarelor, atunci când stăm așezați.

Există varianta europeană, în care unul din genunchi se odihnește pe celălalt.

Şi cea americană, în care glezna unuia din picioare stă peste genunchiul celuilalt picior.

(ar fi interesant să vedem glezna unui picior odihnindu-se peste genunchiul .. aceluiași picior, nu?)

Cel specific european, este preferat, în general de femei, care îl vor folosi și îl vor “încărca” cu mesaje care mai de care mai variate.

Unul dintre rolurile unui astfel de gest, este, din nou, flirtul și asta pentru că o femeie într-o fustă scurtă, care își încrucișează picioarele va fi ajutată de un astfel de gest, să atragă atenția.

(sub pretextul că și le-ntinde un pic, că i-au amorțit, vezi doamne!)

Și știi ce-i culmea?

Că și reușește! :))

(șterge-ți băluţa rapid până nu bagă nimeni de seamă)

Femeile vor atrage atenția prin acest gest, mai ales dacă o fac în mod repetat, ca și când nu-și găsesc poziția și tot își schimbă poziția picioarelor.

(sper că sunt suficient de subtil dacă te rog să-ți amintești scena aia faină din „Basic Instinct”, cu Sharon Stone)

De asemenea, mângâierea ușoară, seducătoare a genunchiului, poate fi o invitație de natură sexuală.

În aceeași notă, pot să apără și gesturi de curățare a unor scame imaginare, de pe picioarele așezate unul peste celălalt.

Gestul specific american, este preferat, în marea majoritate de către bărbați.kjkjnlmș,ț

Care nu se vor mângâia lasciv pe genunchi, ca să transmită o invitație sexuală.

Teoretic.

Este gestul care seamănă foarte bine cu cifra 4 și implică punerea vârfului piciorului, pe genunchiul celuilalt picior.

Este preferată de bărbați, în detrimentul celei cu genunchiul peste celălalt genunchi, pentru că este și mult mai .. confortabil pentru ei.

(are rost să-ți explic de ce?)

De asemenea, într-o manieră inconștientă este o expunere a organelor genitale, așa cum am amintit și într-un punct anterior, în timp ce corpul ocupă mai mult spațiu.

(și, se pare, într-o foarte strânsă legătură cu versul nemuritor al lui Tataee, de la BUG Mafia, despre baza lucrurilor importante “din cartier”)

Asta se poate „traduce” printr-o atitudine de încredere în sine, poate chiar un un pic de aroganță.

6.   Încredere în sine, dusă spre aroganță

zxcdcstDacă gestul anterior, cel al vârfului piciorului peste genunchi, este completat cu mâinile duse la ceafă, fii convins că în momentul ăla persoana care te privește din poziția asta..

.. consideră că o face dintr-o poziție superioară tuturor celor care se află în cameră cu el.

Deși este o postură preferată, în general, de bărbați, este posibil să fie observată și în cazul femeilor extrovertite și dominante.

Poate să fie un alt fel de a provoca pe cei prezenți și de a declara, nonverbal, desigur, că:

„Nu-s impresionat și ești liber să nu mă mai deranjezi”.

7.   Poziție dominantă

Dacă la un punct anterior am discutat despre poziția picioarelor unei persoane atunci când flirtează și se simte protejată, acum discutăm despre cum ne semnalizează picioarele starea de agresor, de dominanță a purtătorilor lor.

A purtătorilor picioarelor.

(ce-mi place când mă joc cu cuvintele .. și-mi iese)

Fiecare persoană adoptă mai multe poziții ale corpului său, de-a lungul unei zile, în funcție de stările emoționale care ne încearcă.

De fapt, ăsta e tot secretul din spatele limbajului trupului: corpul nostru transmite constant ceea ce simțim în interior, din punct de vedere emoțional.

Și, spre norocul nostru, emoțiile noastre se modifică permanent, în cursul unei zile.

Altfel, ar fi foarte plictisitor și extenuant să avem, de exemplu, doar emoția de frustrare pe tot parcursul zilei.

(deși sunt convins că și tu știi câțiva indivizi sau individe, care au butonul de frustrat blocat pe “on”)

Astfel, atunci când cineva care stă în picioare, femeie sau bărbat, își îndepărtează picioarele în lateral, cam cât e lățimea umerilor, tocmai a adoptat o poziție foarte stabilă din punct de vedere al echilibrului.dominant

Ceea ce înseamnă că se pregătește de o „luptă”, din orice punct de vedere.

Poziția în picioare, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, este o poziție normală, relaxată.

Un pic mai larg de atât și persoana arată că se simte încrezătoare și bine “ancorată”.

O postură mai expansivă face corpul să pară mai mare și este un semnal de putere.

De asemenea, astfel se ocupă, simbolic, mai mult “teritoriu” și arată dominanță.

A ocupa o poziție stabilă, înseamnă a pregăti corpul pentru situația în care suntem atacați și poate fi o poziție de genul „pentru orice eventualitate”.

(cam ca atunci când vii acasă și știi că ai greșit cu ceva după felul în care se uită soția la tine, numai că încă nu știi ce..și urmează să afli)

Picioarele deschise expun și fac ca zona genitală să fie vulnerabilă.

În funcție de context, poate fi o expunere sexuală (mai ales a bărbaților către femei).

Sau o expunere a puterii (bărbații către bărbați).

(și da, uneori, deloc rar, poate fi o expunere a puterii femeilor către .. bărbați)

Când unul dintre picioare este un pic mai înainte, iar celălalt înapoi, poate însemna ocuparea unei poziții cu un plus de stabilitate, în cazul unui atac frontal, ca în cazul sportivilor de arte marțiale.

Este aproape opusul poziției picioarelor încrucișate și evocă o stare emoțională de încredere în sine, ori intenție de „combatere” a unui argument, sau chiar dezacord cu privire la ideile și cuvintele pe care tocmai le aude respectivul.

Dacă vine la pachet și cu poziția mâinilor în șold, acest semnal este interpretat ca unul dominant.

Pentru că doar persoanele dominante „își permit” sau au nevoie de spațiu mai mult pentru corpul lor.

Postura asta poate fi observată de obicei destul de ușor în rândul bărbaților dominanți, în timp ce abordează femeile care îi atrag.

Însă e cel mai des întâlnită în rândul șefilor sau managerilor care dau ordine  și trasează sarcini soldățeilor, dar și în rândul bodyguarzilor de club.

(bine, nu te uita neapărat la ăștia de la noi din țară, că dacă sunt din regnul “pumnii mei minte nu are”, nici picioarele lor nu au mai multă..)

Pe partea cealaltă, unul din cursanții mei, care mi-a devenit și prieten, mi-a dat peste cap, la modul pozitiv, toate prejudecățile pe care le aveam despre personalul de securitate privată din România.

E un semn că și în rândul agenților de securitate, au apărut profesioniști, în adevăratul sens al cuvântului.

Așa că fii atent la etichete și prejudecăți, pentru că majoritatea nu au nici o bază reală.

Bun.

Această poziție cu picioarele așezate larg deschise se aplică și când persoana stă jos.

Astfel, vei observa bărbații dominanți (indiferent că ei chiar sunt sau doar se cred a fi), atunci când stau jos, adesea desfăcându-și picioarele, ca și cum și-ar expune ca la vitrină zona pelviană.

barbat alfa

Pe lângă intenția inconștientă de a-și etala podoabele și de a fi observați, o altă motivație este că în momentul acela persoana se simte foarte încrezătoare în sine.

Are impresia că domină mediul în care se află (uneori e doar o impresie, într-adevăr), motiv pentru care simte, instinctiv, nevoia de a ocupa mai mult spațiu.

Ai văzut vreodată un babuin care se relaxează mâncând o banană, după ce s-a bătut cu o altă maimuță și a câștigat?

Oricât de amuzante ar fi asemănările, să știi că motivațiile și stările emoționale pe care le traversează sunt aproximativ .. aceleași. 😉


Așa cum menționez de fiecare dată, îți recomand să nu observi și să nu analizezi doar un singur gest sau schimbare de poziție atunci când ești atent la limbajul nonverbal al celor din jurul tău.

Ci fă tot posibilul să privești contextul general al situației.

Şi trage concluzii numai cu privire la un ansamblu de gesturi și indicatori de comportament.

Mai sunt foarte multe de spus despre acest limbaj secret al picioarelor și vreau să știu dacă:

Te-ar interesa o continuare a acestui material, pe viitor?

Ce poziție a picioarelor ți se pare că fiind cea mai elocventă, din punctul tău de vedere?

Cât de mult te va ajuta, de azi înainte, acest material despre sinceritatea picioarelor?

Lasă-mi un comentariu scurt sub articol și spune-mi părerea ta despre articolul de azi.

Pe curând,

Horia Radu

 

 

 

PS 2 –  – apasă cu încredere pe butonul de SHARE.

Si .. pentru fiecare 100 de share-uri primite, promit să ajut câte o mămăiță simpatică să treacă strada, în pași de vals, pe culoarea verde a semaforului 😀

Categories:

42 Responses

  1. Vrem dovezi,vrem poze cu tine dansând vals pe trecerea de pietoni 😀

  2. Nicu Dumitru says:

    Trebuie sa fiu mai atent de acum inainte la picioarele oamenilor 🙂

  3. Adrian says:

    Cea mai elocventa pozitie mi se pare cea de-a doua si anume :incrucișarea picioarelor în semn de încredere si da mi-as dori o continuare a acestui articol

    • Horia Radu says:

      Multumesc pentru feedback, Adrian.

    • Maria says:

      pozitia picioarelor incrucisate ca semn de incredere… ma gandeam la mecanismele de reactionare in cazul unui pericol: lupta sau fugi si … freeze! tinand cont ca prin incrucisarea picioarelor se mareste suprafata de contact a corpului, as putea spune ca incrucisarea picioarelor, ca si a bratelor (autoimbratisare), are rol de aparare. deci, vezi pericolul si incerci sa te faci cat mai mic….
      bine, pot sa accept si ipoteza prin care placerea de a interactiona cu interlocutorul e atat de mare incat simti nevoia de atingere, ha-haaah!
      that's all

  4. Rebeca says:

    Stii ce imi place cel mai mult la tine felul ca imbini umorul perfect printre randurile foarte interesante pe care le scrii…imi place sa iti citesc ideeile…si multumesc pt tot.

  5. Horia Radu says:

    Multumesc pentru sustinere, Viorel.

    Dar unde gasesc au atatea mamaite simpatice, pe cate share-uri am primit de la voi? :))

  6. Horia Radu says:

    Nu trebuie, doar ca ar fi un lucru sanatos. 😀

  7. emy says:

    Sincer? Ma deranjeaza un pic stilul tau de a scrie. Mi se pare un pic prea familiar cu tente de condescendenta. Dar. Trecand peste acest detaliu, materialul prezentat este interesant.

    Ai cerut parerea cititorilor. Aceasta este parerea mea.

  8. Horia Radu says:

    Multumesc pentru sinceritate si pentru feedback, Emy.

    Orice feedback ma intereseaza si-l apreciez ca atare, pentru ca daca vroiam doar laude..asta ceream.

    Dar nu cresti si nu evoluezi, doar prin laude. E nevoie si de feedback obiectiv, constructiv, altfel ramai pe loc.

    Inca o data, Emy, multumesc si iti respect foarte mult parerea.

    • Alin Perghel says:

      Emy sa sparat pentru ca citeteste WOW Biz si TOP 9999+ Manele cu regheton

      • Alex says:

        Daaa, in mod cert ascultatorii de manele cunosc semnificatia cuvantului "condescendenta", il folosesc zilnic chiar :)))

  9. Ioan Oancea says:

    Imi place cum si ce scrii. Bravo!

  10. Vladuti Tina says:

    foarte interesant materialul si mi-ar place sa citesc o interpretare a tuturor gesturilor facute de om :
    gesturi ale mainilor, mimica fetei…

  11. Horia Radu says:

    Multumesc, Tina.

  12. Horia Radu says:

    Multumesc, Ioan. Conteaza mult feeback-ul tau.

  13. Cristian Codarean says:

    Interesant , mai postează te rog si alte chesti

  14. adriana mitu says:

    Foarte interesant!!! O sa te urmaresc de acum inainte!

  15. Interesant articol, astept continuarea 🙂

  16. Mircea Orhoian says:

    Scrii lucruri corecte, in subconstient incercam sa te contrazic in timp ce citeam, dar totul e corect..e bine sa gasesti ceva uzual prin tot gunoiul de pe net. P.S. am impresia ca am citit aceeasi carte))

  17. Horia Radu says:

    In curand, Cristian.

    Multumesc pentru interes.

  18. Horia Radu says:

    Multumesc pentru feedback, Florina.

    Ma bucur ca ti-a prins bine. 🙂

  19. Interesant.ma simțeam adesea aiurea în autobuz,când stand pe scaunul de la fereastra,trebuia efectiv sa ma înghesui,pentru ca idiotul de lângă mine se "cracea" cât îl țineau picioarele…

  20. Cozmin says:

    Plecand de la premiza ca nu suntem toti…la fel, putem extrapola ideea si as putea intui faptul ca nu toate persoanele sunt ancorate in acest tipo-limbaj nonverbal involuntar care este descris in ideile subiective de mai sus ..dar foarte bine documentate de altfel. Multe materiale gasite pe net, sunt intr-adevar junk. Ceea ce ma face sa urmaresc cu interes si…continuarea.

  21. Horia Radu says:

    Acum ai inteles de ce.

    Multumesc pentru raspuns, Madalina.

  22. Forte tare articolul.ce prezinti tu este din pozitii aproape statice.ce see intampla insa cand suntem in miscare,sa spunem cand dansam, si nu ma refer la balet sau dans profesionist (nu situ care e termenul correct, dar intelegi tu) unde se stie clar ce trebuie sa se faca cu picioarele si ce mesaj trebuie sa transmita???….situatie 😮 discoteca , club , cum vrei tu , alege tu melodia, grup mixt 2 fete 2 baieti din care unul esti tu ,cu una ai vrea sa intreti relatii sexuale,cealalta Ti-e din punct de vedere sexual aproape indiferenta dar contextul face sa fie si ea acolo si nu poti s/o tratezi chiar cu sictir,iar celalalt baiat ar vrea si el ceva cu prima tanti….in imaginatia ta cam cum s-ar comporta picioarele tale , in tot timpul asta ele trebuind sa tina si ritmul melodiei???

  23. Horia Radu says:

    Multumesc pentru feedback, Ana.

    Recunosc ca intrebarea ta si situatia pe care o descrii ma depasesc un pic .. pentru ca nu le inteleg.

    Reformuleaza, te rog si fii cat mai precisa, pentru ca nu imi dau seama cum pot sa te sprijin. 🙂

  24. Horia Radu citesc cu mare placere si interes ce scrii(asta recent , pt ca recent am descoperit aceasta pagina) si cred ca mi-ai putea da niste informatii chiar daca nu sunt validate prin cercetari stiintifice.te intrebam in timpul miscarii , al dansului , pt ca si acesta e o forma de comunicare, ce se intampla cu picioarele, ce arata ele separat de miscarea mainilor ? pt ca daca le luam impreuna iese altceva. ma refeream strict la picioare , in situatia ipotetica descrisa mai sus cand vis-a-vis de o persoana "trebuie" sa iti exprimi atractia sexuala , vis-a-vis de alta interesul social iar vis-a-vis de a 3-a un instinct de aparare (daca ii pot spune asa, pt ca vrea sa-ti ia "prada" ) toate acestea cam in acelasi timp si adaugand faptul ca creierul face si efortul de a coordona corpul cu ritmul muzicii.vroiam sa stiu parerea ta personala si poate si a celorlalti useri (cred ca ar fi interesant) despre asta , cam cum se desfasoara in imaginatia ta…eu am asa "filmul " meu , il vroiam si pe al tau , ma repet poate si pe al celorlalti useri …daca incercam poate iese ceva dragut din asta 🙂

  25. Horia Radu says:

    Voiculescu Ana Maria , din pacate nu pot sa-ti ofer nici macar o parere personala, cu atat mai putin una avizata .. pentru ca nu sunt un atat de bun cunoscator al dansului si al artei si mesajelor exprimate prin dans.

    Desi imi place sa privesc pe altii, (mai ales pe altele..:)) ) eu insumi nu pot deslusi prea multe mesaje si informatii ascunse in forma asta de exprimare a artei.

    Eu sunt pasionat de oameni si de comunicarea cu acestia, insa nu am aprofundat, deocamdata, forma de comunicare prin muzica si dans.

    E un subiect foarte interesant, oricum.

    Multumesc pentru interes si apreciere, Ana! 🙂

  26. elena says:

    Wow! Sunt chestii interesante, nici nu m-a trecut vreodata prin minte ca exista asa ceva, nu credeam ca pot fi asa de sincera. Acum nu ma mira de ce se uitau toti asa la mine cand fac ceva cu picioarele mele. 😉 smecher

  27. Urcă în rampă sau pe rampă, pe pantă sau in pantă se coboară.

  28. Ina says:

    Ai o imaginație bogată, care dă pe afară de subiect, (nu in afara lui-a nu se intelege gresit) cu comentariile.

    Mie una îmi place, fac la fel in mintea mea cand cineva povestește, de exemplu.

    Pentru unii ar putea părea perturbant, pentru mine e ok.

    Te urmaresc de ceva vreme si… Nu ne lăsa! Spune-ne tot, te rog!

    Ar fi păcat să te oprești după ce ne-ai stârnit (binenteles ma refer la interes 😉 )

    Si pune cât mai multe fotografii relevante , după cum ai început să faci e mai ușor de înțeles.

    Mulțumesc!

    • Horia Radu says:

      Multumesc frumos pentru feedback si apreciere, Ina.

      Sa o faci mai des .. daca nu vrei sa ma opresc.

      Imi place sa fiu laudat si tie iti iese foarte bine. :))

  29. Ionela Mihăilă says:

    Horia (sau Radu),

    Mi-a plăcut mult articolul tău!

    E pentru prima dată când citesc un articol scris de tine, însă doresc să te asigur că nu o să fie ultimul!

    Pe lângă faptul că folosești corect limba română (aici mă refer la diacritice 🙂 ), ai un stil aparte de a îmbina informația de specialitate cu umorul!

    Am râs cu lacrimi la unele “paranteze” :))

    Așadar, mi-am reîmprospătat cunoștințele cu privire la poziția picioarelor și ce se transmite prin aceasta, dar am avut parte și de relaxare mulțumită “terapiei prin râs” 🙂

    La cât mai multe articole (și băbuțe ajutate sa treacă strada – pe verde, nu pe roșu :))

    • Horia Radu says:

      Horia este numele mic, insa raspund si la Radu. Tot numele meu este 🙂

      Apreciez feedback-ul tau si iti multumesc pentru comentariu.

      Multumesc, Ionela.

  30. Ann says:

    Buna Horia,

    Ai omis o precizare. Femeile atunci cand sunt imbracate cu o fusta stramta si mai ales scurta, vor sta de cele mai multe ori picior peste picior din decenta…. motiv pentru care, asa cum spuneai, coroborarea mai multor informatii e foarte importanta.

    Si ca o sugestie, nu mai judeca/jigni pe altii. Ar fi trebuit sa stii ca nu e OK, cred.

    E dragut ca vrei sa presari ceva “condimente” in text, dar alege-le mai cu grija/respect.

    Succes la curs.

    A.

  31. Adriana says:

    Cum ar trebui sa ne tinem picioarele (ca femei), indiferent daca stam in picioare sau pe scaun/iarba etc, pentru a transmite mesajul de incredere totala in tine?

  32. Apetrei Marius says:

    Am observat un gest la femei stand pe scaun si discutand,multe isi refugiaza mainile sau mana intre coapse sau sub fesieri,explicatia?
    Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te la newsletter