Începe de aici

       Salut!

Horia03Horia Radu mă numesc și iti urez bine ai venit pe blogul meu.

Iubita mea îmi spunea recent, intr-o discutie, că fiecare persoană pe care ajung să o cunosc cât de cât, ajunge să fie ‘studiu de caz‘ pentru mine.

E adevărat, oarecum, pentru că dacă am învățat ceva în toți anii ăștia de viață, din tot ce-am trăit până în momentul ăsta, ceva de care să fiu absolut convins, atunci este faptul că nu există om pe lumea asta, de la care să nu am de învățat ceva, câtuși de puțin, indiferent de vârsta lui, experiența de viață sau poziția socială.

Este unul din motivele pentru care îmi place enorm să cunosc oameni noi, să ascult poveștile lor de viață, concepțiile și sistemele lor de valori, indiferent dacă mă regăsesc în ele sau nu.

Însă nu am fost întotdeauna așa..comunicativ.

Ci, din contră, când eram copil eram foarte introvertit și timid, cu dificultăți majore de comunicare cu ceilalti copii și în special cu oamenii mari din jurul meu.

Pe măsură ce am crescut, m-am adaptat și m-am educat încontinuu, în ceea ce privește comunicarea cu cei din jur.

Am evoluat enorm și am devenit fascinat de oameni, de comportamentul nostru în situații anume și motivele care stau în spatele acestui comportament.

Această fascinație a mea pentru oameni, curiozitatea mea neîncetată de a observa reacțiile și felul în care oamenii se comportă în anumite situații, mi-au adus în atenție o formă de comunicare neobișnuită, de care am auzit prima dată acum câțiva ani.

Și astfel am devenit curios și intrigat de mesajele pe care oamenii le transmit nonverbal și care de cele mai multe ori, sunt în contradicție totală cu ce spun efectiv, prin cuvinte.

Mi-am dat seama că de cele mai multe ori, eu “citesc” limbajul nonverbal în mod automat, intuitiv și fără efort, însă nu tot timpul îmi ascult intuiția și nu mereu intepretez corect aceste mesaje nonverbale.

Așa s-a născut pasiunea mea pentru tot ce înseamnă comunicare verbală și nonverbală, manipulare, influentare și persuasiune (da! există diferențe între ele), relaționare și atingere de obiective prin câștigul tuturor celor implicați într-un proces anume, acel win-win.

34541_413666058236_4173323_n

Ce vreau să-ți spun e că limbajul nonverbal este ca o sursă precisă de informații despre oamenii cu care intrăm în contact, pe care o avem la îndemână fiecare dintre noi, dar pe care prea puțin am învățat, în mod natural, să o folosim în favoarea noastră.

Ei bine, cam atât despre mine, pentru moment.

Te invit să-ți introduci adresa de e-mail în căsuța din partea dreaptă a ecranului și îți voi trimite un mini-curs gratuit, în 5 lecții despre bazele citirii limbajului nonverbal și de asemenea, vei primi săptămânal, cele mai noi articole și materiale gratuite pe care le fac pentru cititorii acestui blog.

Pentru orice sugestii, propuneri și feedback te rog lasă-mi un comment mai jos sau dă-mi un mail la adresa horia@limbajulnonverbal.ro. 

Citesc și răspund personal la toate mail-urile,  în cel mai scurt timp.

Mulțumesc pentru sprijinul tău,

Pe curând,

Horia Radu

12 Responses

 1. mirela says:

  Felicitari, Horia. Mult succes in continuare!

 2. Lara Clara says:

  pare interesant….sper sa mi fac timp sa citesc mai in detaliu….eu am invatat cate ceva la cursurile de mediere din facultate, si e o chestie…ca mediator, sa ti dai seama doar din comportament cam incotro sa directionezi discutia sa-ti iasa mediereea cum vrei….ar putea fi un alt domeniu pe care ai putea scrie articol….succes pe mai departe

 3. Felicitari Horia ! Ti-am citit cateva articole publicate pe blogul tau. Interesante din toate punctele de vedere dar mai ales din punctul meu, deoarece ca mediator ma confrunt deseori cu ideea daca cel din fata mea a spus sau nu ceea ce a dorit . Si nu raportat doar la aceasta profesie . Succes !

 4. Horia Radu says:

  Ma bucur ca iti sunt de folos materialele, Alexandrina. 🙂

 5. Horia Radu says:

  Informatiile au aplicabilitate in toate domenii, in special in cele in care exista contact permanent cu oamenii, cum e profesia de mediator. Poate o sa apara un articol si despre asta.. 🙂

 6. ANTON says:

  oarte interesant ,marturisesc ca despre limbajul non verbal cred ca am auzit de putine ori ,ma bucur ca am gasit timp pentru a descoperi cat mai multe informatii despre acest domeniu. Multumesc .

 7. Vlad Sandu says:

  Eu ma integrez destul de greu in discutii. Sa vedem ce am sa invat de aici. Apreciez mult oamenii dar deseori ma blochez la capitolul comunicare. Sper sa ma mai iluminez de la continutul acestui blog. Multumesc!

 8. sevensanktum says:

  Salut Horia, Sunt foarte interesat. Mai ales dupa ce am urmarit serialul "Lie to me". Din pacate, nu inteleg de ce nu pot primi cele doua cursuri. Adresa mea de email nu e pe gmail, ci pe icloud. Multumesc mult.

  • Horia Radu says:

   Salutare, Adi.

   Am verificat setarile si se pare ca totul e in regula si ai primit materialele pe adresa de mail cu care te-ai inscris.

   Uneori, din cauza traficului pe server in anumite intervale ale zilei e posibil sa apara mici intarzieri din momentul in care te abonezi, pana in momentul in care primesti materialele pe adresa de e-mail cu care te inscrii.

   Rar .. dar se intampla. Si iti multumesc pentru sesizare si intelegere. 🙂

   Multumesc pentru interes, Adi.

 9. Cristina says:

  Foarte tare, felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *